ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δήλωση του Παναγιώτη Μπιτάκου, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»



Διόνυσος, 24 Ιουνίου 2014

Δήλωση του Παναγιώτη Μπιτάκου
επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»

Τον Ιανουάριο του 2014, μετά από συζητήσεις που είχα με ανθρώπους που εμπιστεύομαι και των οποίων την πολιτική σκέψη εκτιμώ βαθιά, όπως η Λένα  Παπαπαναγιώτου, ο Μάριος Λουκάτος, ο Δημήτρης Λιανοστάθης, ο Παναγιώτης Βορριάς και λοιποί φίλοι και συγγενείς, αποφάσισα να ηγηθώ μιας νέας δημοτικής κίνησης, με μοναδικό γνώμονα την αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο διοίκησης του Δήμου Διονύσου προς όφελος των πολιτών. Έτσι γεννήθηκε η «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ».
Η  «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ» μέσα σε τρεις μήνες και συγκεκριμένα, από την  ημέρα που εγώ ως επικεφαλής αποφάσισα μαζί με τους συνεργάτες μου να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας βασιζόμενοι στην κοινή φιλοσοφία μας περί “Συμμετοχικής Αυτοδιοίκησης” και χωρίς να έχουμε αυτοσκοπό την “κατάκτηση” του Δήμου, έως την ημέρα των εκλογών, έδωσε έναν ουσιαστικό και δυναμικό προεκλογικό αγώνα, χωρίς να παρεκκλίνει στιγμή από τις αρχές και τις αξίες της ιδρυτικής της διακήρυξης και χωρίς προεκλογικούς αποκλεισμούς ή “εκπτώσεις” και κυρίως, μακριά από επικίνδυνες ψηφοθηρικές τακτικές.
Μοναδικό κριτήριο επιλογής των υποψηφίων από πλευράς μου και ως επικεφαλής, η ουσιαστική ανανέωση προσώπων και όχι η επιλογή υποψηφίων με 15 και πλέον χρόνια ενεργού συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θέματα εντιμότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς δεν θα μπορούσα να θέσω ποτέ, γιατί με ανέντιμους ανθρώπους δεν θα συνεργαζόμουν έτσι κι αλλιώς.
Τη νέα αυτή προσπάθεια στήριξε με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», με επικεφαλής τον  άνθρωπο που με μύησε στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον Παναγιώτη Βορριά, και ως νέα δημοτική κίνηση, την ευχαριστήσαμε δημόσια για την απόφασή της αυτή. Η όποια στήριξη και βοήθεια από πλευράς ανθρώπων έντιμων και με μεγάλη πείρα στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, μόνο ως πολύτιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και γι' αυτό ήταν και καλοδεχούμενη. 
Οι δράσεις που ανέπτυξε η «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» τη σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο, απέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι πρωτοστάτησε τόσο σε ιδέες όσο και σε προτάσεις. Ήρθαμε σε επαφή με δημότες, συνομιλήσαμε μαζί τους με όρους ειλικρίνειας και προσπαθήσαμε με όλες τις δυνάμεις μας να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες για τη “Συμμετοχική Αυτοδιοίκηση”, όταν άλλες δημοτικές παρατάξεις απλά αντέγραφαν τις κινήσεις της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ».
Το εκλογικό αποτέλεσμα φυσικό ήταν να απογοητεύσει κάποιους, αλλά και να ενθουσιάσει κάποιους άλλους. Έγκειται στον χαρακτήρα και τις βλέψεις του καθενός, η ερμηνεία του οποιουδήποτε εκλογικού αποτελέσματος. Σε μία δημοτική κίνηση 100 και πλέον υποψηφίων, χωρίς οποιαδήποτε επίδραση από εξωγενείς ή ενδογενείς παράγοντες (βλ. κομματικές γραμμές, χορηγούς, “πελατειακές” σχέσεις, προσωπικά συμφέροντα κλπ.), οι ερμηνείες θα εκφράζουν 100 και πλέον διαφορετικές προσωπικότητες, γεγονός που καταγράφηκε αναλυτικά στη συνάντηση της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» για την αποτίμηση των εκλογών. 
Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δημόσια ή μη σε ζητήματα που αφορούν τη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ», εκφράζει προσωπικές απόψεις και αναλύσεις και είναι σεβαστή, έως του σημείου που δεν προσβάλλει συνεργάτες και μέλη της δημοτικής μας κίνησης.
Ως επικεφαλής ανέλαβα τις ευθύνες μου και αναγνώρισα τα λάθη μου. Προσπάθησα να αποφύγω δηλώσεις εγωκεντρικές, ενώ προσπάθησα να καταγράψω προσωπικά λάθη για να μην τα επαναλάβω.
Η πραγματικότητα όμως δεν παύει να είναι μία και μοναδική. Περισσότεροι από 3.000 πολίτες πίστεψαν σε μας και μας ψήφισαν, αναδεικνύοντάς μας σε τρίτη δημοτική κίνηση και αυτός είναι ένας ικανός λόγος να είμαστε ικανοποιημένοι και να “αγωνιστούμε” ώστε να μην τους απογοητεύσουμε. Ταυτόχρονα, η «ΝΕΑ ΠΝΟΗ», με το εκλογικό της αποτέλεσμα και τους υποψηφίους που εξελέγησαν, απέδειξε την ίδια της την υπόσταση: ουσιαστική ανανέωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, με εκλογή νέων ανθρώπων.
Ίσως μεταξύ των μελών της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» να μην υπάρχει κανένας κομματικός ή οικονομικός συνεκτικός δεσμός, αλλά είναι βέβαιο ότι μας ενώνει κάτι πιο ισχυρό και αληθινό. Η αγάπη για τις περιοχές στις οποίες ζούμε και η θέληση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Μέσα σε τρεις μήνες καταφέραμε πολλά και θα συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε τον Δήμο που μας αξίζει. Μακριά από αγκυλώσεις, κομματικές νοοτροπίες μιας άλλης εποχής και ανούσιες αναλύσεις.    
Όλα τα στελέχη της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ», όπως αυτή πλέον θα διαμορφωθεί εντός των προσεχών ημερών, μέσα από τις διαδικασίες σύνταξης καταστατικού, επιτροπών, κανονισμού λειτουργίας κλπ., έχουμε μοναδικό σκοπό να εργαστούμε για το καλό της πόλης μας, στη θέση στην οποία μας κατέταξαν οι δημότες Διονύσου και μακριά από τακτικές στείρας αντιπολίτευσης.
Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι «ο κόσμος αλλάζει» και η πορεία μας θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπαρασύροντας με τη στάση και το έργο μας, όλο και περισσότερους.
 
ΜΠΙΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
 
Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ
Twitter: @Neapnoidionisos